еМагазин

Tag : Вишото јавно обвинителство

Македонија ТОП СТОРИИ

Наташа Гоџоска и Артан Ајро избрани за јавни обвинители во Вишото јавно обвинителство Скопје

Редакција
Советот на јавни обвинители денеска ги избра Наташа Гоџоска и Артан Ајро за јавни обвинители во Вишото јавно обвинителство Скопје. Потребното мнозинство не го добија...
Македонија ТОП СТОРИИ

По Фетаи и Рустеми ја повлече кандидатурата: Советот на ЈО нема кворум за избор на нов шеф на Вишото јавно обвинителство – Скопје

Редакција
Советот на јавни обвинители нема кворум за закажување на седница за избор на нов шеф на Вишото јавно обвинителство – Скопје. Претседателот на Советот на...
Македонија

Советот на јавни обвинители сè уште не добил на писмено потврда од Фетаи дека се повлекува од трката за за шеф на Вишото јавно обвинителство – Скопје

Редакција
Советот на јавни обвинители сè уште не добил на писмено потврда од обвинителката Фатиме Фетаи дека ја повлекува својата кандидатура за шеф на Вишото јавно...
Македонија

Меѓу нив и Фатиме Фетаи: На огласот за избор на шеф на Вишото јавно обвинителство Скопје пријавени тројца кандидати

Редакција
На огласот за избор на шеф на Вишото јавно обвинителство Скопје пријавени се тројца кандидати, постојниот обвинител Мустафа Хајрулахи, како и Бурим Рустеми и Фатиме...
Македонија

Вишото обвинителство Скопје побара да се одбијат жалбите од обвинетите во „Транспортер“

Редакција
Вишото јавно обвинителство Скопје побара да се одбијат како неосновани жалбите поднесени од обвинетите во предметот „Транспортер“, а делумно да се уважи жалбата на Основното...
Македонија ТОП СТОРИИ

Фатиме Фетаи избрана за обвинител во Вишото јавно обвинителство Скопје

Редакција
Фатиме Фетаи, Бурим Рустеми, Сашо Рајчев, Наум Пановски и Снежана Бундалевска – Георгиевска на денешната седница на Советот на јавни обвинители се избрани за обвинители...