еМагазин

Tag : А1 Македонија

Бизнис ТОП СТОРИИ

„А1 Македонија“ го доби тендерот на „М.Ж. Транспорт“ за набавка на телекомуникациски услуги вреден 80.000 евра

Редакција
„М.Ж. Транспорт“ АД-Скопје по распишаниот тендер за набавка на услуги за фиксна,мобилна телефонија и интернет склучи договор со друштвото за комуникациски услуги „А1 Македонија“ ДООЕЛ...
Бизнис

Mетодија Мирчев нов извршен директор на А1 Македонија

Редакција
Методија Мирчев е назначен за нов извршен директор на А1 Македонија. Од компанијата соопштуваат дека тој од денеска ги презема одговорностите на извршната позиција и...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„А1 Македонија“ и „Македонски Телеком“ во „тесна трка“ на пазарот на мобилна телефонија

Редакција
Агенцијата за електронски комуникации ги објави најновите податоци за уделот на мобилните оператори на пазарот на мобилна телефонија по број на активни претплатници (состојба на...
Локално

Кои се најдобрите трговски објекти за компјутерска, аудио – видео и телекомуникациска опрема во Скопје за 2019

Редакција
Град Скопје и специјализираната агенција за анализа на квалитетот на услугата по пат на тајни купувачи „SWOT Research“ и годинава ги избраа најдобрите трговски објекти...
Бизнис

А1 Македонија: Проблем со сервисите на Гугл во Европа

Редакција
Поради проблем со сервисите на Гугл, корисниците од европските земји не можеа да пристапат на дел од  услугите од оваа платформа, а со намалена брзина се...
Бизнис

„А1 Македонија“ го доби тендерот на Агенцијата за вработување за телефонски услуги вреден 30.000 евра

Никола Осило
Агенцијата за вработување на РСМ по распишаниот тендер за набавка на телефонски услуги во јавна мобилна комуникациска мрежа за потребите на Агенцијата за вработување склучи...
Бизнис

Македонски Телеком пред А1 Македонија на пазарот на широкопојасен интернет

Никола Осило
Агенцијата за електронски комуникации ги објави најновите податоци за уделот на операторите/давателите на услуги според број на активни претплатници со фиксен пристап до интернет со...
Бизнис

Македонски Телеком доминира на пазарот на фиксна телефонија

Никола Осило
Агенцијата за електронски комуникации ги објави најновите податоци за уделот на операторите/даватели на услуги според фиксни линии во првиот квартал од 2019 година. Во вкупниот...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Пад на претплатниците на мобилна телефонија кај „А1 Македонија“, пораст кај „Македонски Телеком“

Никола Осило
Агенцијата за електронски комуникации ги објави најновите податоци за уделот на мобилните оператори на пазарот на мобилна телефонија по број на активни претплатници (состојба на...
Бизнис

„А1 Македонија“ го доби тендерот на општина Штип за набавка на телекомуникациски услуги вреден 209.000 евра

Никола Осило
Општина Штип по распишаниот тендер за набавка на мобилни телекомуникациски услуги за општинската администрација на Општина Штип, јавните претпријатија, општинските основни и средни училишта, ДСМУ...