еМагазин

Рубрика: Техно

Техно

ГигаВајб со А1 Припејд: Нов месечен припејд пакет XXL преку Мојот А1

Редакција
A1 Македонија воведува нова атрактивна понуда за корисниците на мобилната припејд телефонија достапна преку апликацијата Мојот А1 со која добиваат можност за супер забава, многу...
Техно

Од 9 до 12. мај научен конгрес „Science@FEEIT“ во организација Факултетското студентско собрание на ФЕИТ, годинава за прва пат со гости од регионот

Редакција
Најновите научни истражувања, зајакнување на регионалната соработка и креирање на цврсти врски помеѓу академската и деловната заедница ќе бидат во фокусот на научен конгрес „Science@FEEIT“,...
Техно ТОП СТОРИИ

Приклучете се на електродистрибутивната мрежа без посета на приемните канцеларии

Редакција
Од денес, Електродистрибуција воведува целосна дигитализација на процесот на приклучување на  електродистрибутивната мрежа, информираат од таму. „Сите корисници кои имаат потреба од нов или реконструиран...
Техно

Технолошко-металуршкиот факултет продолжува со регионалните натпревари за „Наноматеријали-материјали на иднината“

Редакција
Технолошко-металуршкиот факултет организира регионалните натпревари од традиционалниот натпревар на средношколците за „Наноматеријали-материјали на иднината“, информираат од таму. На овие Регионални натпревари за одбрана на проектите...
Техно ТОП СТОРИИ

Македонски Телеком ја гаси старата 3G технологија

Редакција
Македонски Телеком е првиот оператор во Македонија којшто ќе ја деактивира старата 3G технологија како дел од стратегијата за креирање супериорна мрежа, најдобро корисничко искуство...
Техно

Македонија2025 доделува стипендии за четвртиот Охрид камп за високотехнолошка извонредност

Редакција
Македонија2025 информира дека е отворен повик за доделување стипендии за четвртиот по ред Охрид камп за високотехнолошка извонредност, предвиден да се одржи од 7-13. јули...
Техно ТОП СТОРИИ

За првпат во Македонија, Netflix преку А1: 12 месеци подарок со А1 Combo

Редакција
За првпат во Македонија, Netflix може да се активира преку А1. Со стратешкото партнерство на двата премум бренда, омилените серии и филмови на супериорен оптички...
Техно ТОП СТОРИИ

Две нови апликации за младите, за сајбер насилството и сајбер безбедност

Редакција
Социјалниот живот на нашата младина е префрлен на социјалните мрежи но тие во голема мера не се свесни за ризиците кои ги имаат социјалните мрежи...
Техно ТОП СТОРИИ

Македонски Телеком воведува нова генерација дигитална телевизија: MagentaTV

Редакција
Македонски Телеком воведува нова генерација дигитална телевизија – MagentaTV, иновативна ТВ платформа којашто нуди едно сосема ново, модерно ТВ доживување во согласност со современите навики...
Техно

„A1 Academy” го отвара пријавувањето за модулот Бизнис аналитика

Редакција
А1 Македонија најавува нов повик за бесплатната Академија за дигитални вештини, „A1 Academy” и од денеска до 3. април ја отвора можноста за пријавување на...