еМагазин

Tag : Аутомакедонија

Бизнис

Топ-пет акции на Македонската берза со најголем пораст и пад на вредноста

Никола Осило
Македонската берза го објави билтенот за јуни, годинава во кој може да се забележи дека најголем пораст на вредноста имале акциите на Арцелор Миттал Скопје
Бизнис

Светозар Јаневски подари над 16.000 акции од „Аутомакедонија“ на три лица

Никола Осило
„Аутомакедонија“ преку Македонската берза информира дека Светозар Јаневски веќе не е акционер во „Аутомакедонија“ АД Скопје и дека преку нетрговски трансфер, со договор за подарок,
Бизнис

Јане Јаневски се стекна со 5.596 акции од „Аутомакедонија“

Никола Осило
„Аутомакедонија“ АД Скопје преку Македонската берза информира дека членот на Управниот Одбор Јане Јаневски се стекнал со 5.596 обични акции издадени од компанијата. ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Аутомакедонија“ го доби тендерот на ЈП за просторни и урбанистички планови – Прилеп за набавка на автобуси вреден 975.000 евра

Никола Осило
Јавното претпријатие за просторни и урбанистички планови – Прилеп по распишаниот тендер за набавка на нови нископодни автобуси склучи договор со друштвото за внатрешен и
Бизнис

„Аутомакедонија“ оствари добивка од два милиони денари за три месеци

Никола Осило
Групацијата „Аутомакедонија“ во периодот 01.01.2019 – 31.03.2019 година оствари позитивен финансиски резултат во износ 2.028.702 денари, соопшти компанијата преку Македонската берза. „Согласно презентираните финансиски резултати
Бизнис

„Аутомакедонија“ оствари добивка од пет милиони денари за три месеци

Никола Осило
„Аутомакедонија“ АД Скопје во периодот 01.01.2019 – 31.03.2019 година оствари позитивен финансиски резултат во износ 5.055.000 денари нето добивка, соопшти компанијата преку Македонската берза. „Согласно
Бизнис

„Аутомакедонија“ оствари добивка од 5,3 милиони денари

Никола Осило
Групацијата „Аутомакедонија“ АД во периодот 01.01.2018 – 31.12.2018 година оствари позитивен финансиски резултат во износ 5.311.459 денари нето добивка, соопшти компанијата преку Македонската берза. „Согласно
Бизнис

„Аутомакедонија“ оствари добивка од 10,3 милиони денари

Никола Осило
„Аутомакедонија“ во периодот 01.01.2018 – 31.12.2018 година согласно презентираниот извештај оствари позитивен финансиски резултат во износ 10.307.975 денари нето добивка, соопшти компанијата преку Македонската берза.
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Аутомакедонија“ го доби тендерот на МАПАС за набавка на две лимузини

Никола Осило
Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување (МАПАС) по распишаниот тендер за набавка на моторни возила преку оперативен лизинг склучи договор со друштвото за
Бизнис

„Аутомакедонија“ оствари добивка од 13 милиони денари за девет месеци

Никола Осило
„Аутомакедонија“ АД Скопје во периодот јануари-септември годинава оствари добивка од 13 милиони денари, што е намалување во однос на истиот период минатата година кога добивката