еМагазин

Tag : јавен долг

Бизнис ТОП СТОРИИ

Јавниот долг до крајот на годинава нема да достигне 60% од БДП, тврди Бесими

Редакција
До крајот на годината јавниот долг нема да достигне ни 60 отсто од БДП, иако предвидувавме да биде 65,6 проценти, рече денеска министерот за финансии...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Јавниот долг во првиот квартал 54,9% од БДП

Редакција
Дополнителни 2,2 процентни поени намалување забележа јавниот долг. Денеска објавените податоци покажуваат дека заклучно со првиот квартал од 2022 година јавниот долг се спушти на...
БЕСПАРИЦА ТОП СТОРИИ

Државна ревизија: Јавниот долг го достигна лимитот од 60% од БДП

Редакција
Државниот завод за ревизија (ДЗР) го објави ревизорскиот извештај од извршената ревизија на успешност – Управување на јавниот долг-задолжување на Македонија. Ревизијата е извршена согласно...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Јавниот долг заклучно со 31 декември е 60,9% од БДП

Редакција
Јавниот долг заклучно со 31.12.2021 година изнесува 60,9 отсто од бруто-домашниот производ (БДП), соопшти денеска Министерството за финансии. Според Министерството, јавниот долг се менаџира и...
Бизнис

Светска банка: Има исклучителен напредок во управувањето со јавниот долг во Македонија

Редакција
Македонија за кус период има исклучителен напредок во управувањето со јавниот долг, велат од Светска банка (СБ). Во објавата за напредокот во рамки на Програмата...