еМагазин

Tag : бактерии

ТОП СТОРИИ ЧИСТА ОКОЛИНА

(Фото) Поради куповите смет „оро играат бактериите“ во Тетово

Редакција
Куповите смет оставени на земја околу преполните контејнери, кои се карактеристична слика за Тетово, особено годинава и во летниот период со високи температури, претставуваат голема...
ЖИВОТ

Минута здравје: Медот е неверојатен, содржи природни состојки кои се борат против бактериите

Редакција
Медот е неверојатен! Дали знаеш дека медот содржи природни состојки кои се борат против бактериите, промовира закрепнување, превенира инфекции и го намалува отокот, пишува на...
ЖИВОТ

Заборавете на бактерии и вируси со правилно чистење и одржување на клима уредот

Редакција
Многу домаќинства и компании користат клима уреди, кои најчесто се користат во летниот период кога високите температури тешко се издржуваат без механичко ладење. Опсегот на...
Локално

Пијат вода „збогатена“ со бактерии

Редакција
Од испитаните 4.545 примероци вода од селата со сопствен водовод, 35 проценти (1.598) биле бактериолошки неисправни, поради тоа што таа вода редовно не се хлорира, не...