еМагазин

Tag : Детско село

БАШ НИ Е ЌЕФ ТОП СТОРИИ

За сигурна иднина – ново стратешко партнерство на СОС Детско село и Еуролинк осигурување

Редакција
Еуролоинк осигурување е новиот стратешки партнер на СОС Детско село. Лидерот на пазарот на неживотно осигурување и членка на групацијата ГРАВЕ ја препозна благородната мисија...
ЖИВОТ

СОС Детско село низ бројки: Постои 18 години, поддржува 14 СОС семејства или 59 деца без родители и родителска грижа

Редакција
Вкупно над 4 милиони деца во светот  се згрижени или нивното семејство е зајакнато, благодарение на СОС Детските села во 136 земји ширум светот. Со...
БАШ НИ Е ЌЕФ

(Фото) Уште едно „Место со срце“ им помогна на СОС Детско село да го направат светот поубав и похуман

Редакција
СОС Детско село заедно со Капитол мол во соработка со Просветно дело и Kids Park & 4Bowling, на 15. мај 2019 година одржаа настан по...
БАШ НИ Е ЌЕФ

„Макпрогрес“ донираше производи за децата од СОС Детско Село

Редакција
„Макпрогрес“ донираше производи во меѓународната невладина организација за социјална заштита на децата – СОС Детско Село Македонија. Донирани беа пакети со храна од широката палета...