еМагазин

Tag : грејна сезона

Локално ТОП СТОРИИ

Објектите да се проверат дали се подготвени за грејната сезона, повикуваат од ЕСМ

Редакција
ЕСМ ги повикува потрошувачите да ги завршат интервенциите на внатрешната грејна инсталација, да овозможат пристап на екипите на компанијата до топлинската станица и да обезбедат...
Локално ТОП СТОРИИ

ЕСМ ќе постави нови топловодни цевки на опожарениот мост „Беласица“, по добиена дозвола од Град Скопје

Редакција
АД ЕСМ е подготвен, по добиена дозвола од Градот Скопје, да ги постави новите топловодни цевки на мостот „Беласица“ и ќе вложи максимални напори нивната...
Бизнис

ЕСМ започнал со подготовки за следната грејна сезона

Редакција
АД ЕСМ ги започна подготовките за следната грејна сезона, информираат од таму. Во наредните неколку месеци ќе се прават ремонти во сите производствени капацитети за...
Бизнис ТОП СТОРИИ

ЕСМ ќе формира нови посебни друштва за снабдување на Скопје и Битола со топлинска енергија

Редакција
Со цел поуспешно пребродување на кризата со топлинска енергија, Владата го задолжи АД ЕСМ да основа три трговски друштва за вршење поединечна енергетска дејност производство,...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Грејната сезона може да почне и на 1 октомври, ако температурата е помала или изнесува 12 степени

Редакција
Регулаторна комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) соопшти дека доколку прогнозата за средната надворешна температура за следниот ден е помала или еднаква на 12...
Локално ТОП СТОРИИ

Поради пад на температурата, грејната сезона почнува утре

Редакција
Поради падот на надворешната температура oд утре започнува грејната сезона за потрошувачите приклучени на системот за централно греење во градот Скопје со кој управува БЕГ,...
Локално

Започнува новата грејна сезона за парно греење 2018/2019 година

Редакција
Граѓаните и правните субјекти во Скопје кои се поврзани на централниот систем на топлинска енергија, од понеделник, 15 октомври 2018 година ќе почнат да добиваат...