еМагазин

Tag : Никица Мојсоска Блажевски

Бизнис ТОП СТОРИИ

Самит на Македонија 2025: Успешните бизнис-приказни треба да бидат мотив за постигнување на повисок животен стандард, кој зависи од секој од нас

Силвана Жежова
Сите зборуваат, но многу малку се прави за дигитализацијата, 32 отсто од населението има основно ниво на дигитални вештини, што е заостанување и во однос...
Интервју ТОП СТОРИИ

Мојсоска Блажевски: Самит Македонија 2025 и годинава ќе опфати теми важни за нашата иднина, подобро деловно опкружување и поквалитетен живот на граѓаните

Силвана Жежова
Македонија 2025 ќе се организира по десетти пат на 18 ноември (од 14 до 20.30 часот), во хибридна форма поради ковид пандемијата, вели во интервју...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Голем интерес кај бизнис-заедницата од земјата и регионот за осмото издание на Самитот „Македонија2025“

Редакција
Од денеска па сѐ до 15-ти ноември, Скопје ќе биде место каде ќе се собeрат истакнати домашани, регионални и странски експерти од областа на бизнисот,...
Бизнис

Никица Мојсоска Блажевски избрана за главен извршен директор на Македонија2025

Редакција
Никица Мојсоска Блажевски е избрана за главен извршен директор на невладината организација Македонија2025. Како што информираат од Македонија2025, Мојсоска Блажевски, има комбинирано академско искуство и...