еМагазин

Tag : Македонија 2025

БАШ НИ Е ЌЕФ ТОП СТОРИИ

40 стипендии за талентирани студенти

Редакција
Фондацијата „Атанас Близнакоф“ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, Фондацијата „Атанас Близнакоф“ од САД, и Фондацијата МK2025 објавуваат Отворен повик за доделување 40...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Повик за компании: Аплицирајте за користење на бесплатна експертска поддршка од канадски советници

Редакција
Македонија2025 објави повик за апликации од македонски компании за Битов – Програмата за претприемачи. Битов – Програмата за претприемачи е основана во соработка со Catalyste+...
БАШ НИ Е ЌЕФ ТОП СТОРИИ

Поддршка за млади таленти: Пријавете се за стипендија од Фондацијата МК2025

Редакција
Фондацијата МК2025 го објавува повикот за прием на апликации за стипендии во склоп на Фондот за поддршка на талентирани средношколци „Таленти денес – лидери утре“ за...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Втор ден од Самитот Македонија 2025: Дигитализацијата и елиминирање на корупцијата – предуслови за забрзан економски раст

Редакција
Дигитализацијата, како една од приоритетните области на делување и платформата за забрзан економски раст на Македонија2025, беше една од темите во фокусот на вториот ден...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Самит Македонија 2025: 90 лица од дијаспората им помагаат на македонските компании да го зголемат извозот

Силвана Жежова
Дијаспората помага, но треба да се канализира поддршката. Со градење на силни институции дијаспората уште повеќе ќе се вклучи во економскиот и демографскиот развој на...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Утре започнува самитот Македонија 2025 – во фокусот просперитетот и демократијата во ера на дигитализација и брзи промени

Редакција
Стратешко лидерство во ера на брзи промени и иновации, дигитална трансформација и поголема регионална соработка како основа за создавање на просперитетни економии, се темите во...
БАШ НИ Е ЌЕФ

Отворен повик за стипендии на Македонија2025: Програма за извршно образование во Канада

Редакција
Македонија2025 објавi отворен повик за четири стипендии за Програма за извршно образование во Канада, која нуди програми за лидерство и стратегиско извршување во соработка со...
Техно

Македонија2025 доделува стипендии за четвртиот Охрид камп за високотехнолошка извонредност

Редакција
Македонија2025 информира дека е отворен повик за доделување стипендии за четвртиот по ред Охрид камп за високотехнолошка извонредност, предвиден да се одржи од 7-13. јули...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Македонија2025 со силна поддршка на развојот: Поддржани над 55 компании и околу 500 млади лица

Редакција
Јакнење на конкурентноста, поттикнување на силен економски развој и реформи, зајакнување на приватниот сектор преку партнерства и соработка се во фокусот на организацијата Македонија 2025,...
БАШ НИ Е ЌЕФ

Македонија 2025 објави повик за обука на наставници за ефективна настава по природни науки

Редакција
Македонија2025 објавува единствена можност за обука на 20-25 наставници по природни науки во основните училишта во Македонија, информираат од таму. Обуката се реализира како дел...