еМагазин

Tag : Пелистерка

Бизнис

Пелистерка лани со добивка и зголемени приходи

Редакција
Пелистерка АД Скопје лани остварила оперативни приходи во износ од 424.372.199 илјади денари и истите бележат зголемување од претходната деловна година, информираа од таму преку...
Бизнис

Македонска берза ја стави Пелистерка на „Листата за набљудување“

Редакција
Од Македонската берза информираат дека на 21.12.2023 година е донесен заклучок за внесување на издавачот Пелистерка АД Скопје на „Листата за набљудување“ што се објавува...
Бизнис

Пелистерка со драстично зголемување на добивката во третото тримесечије

Редакција
Пелистерка АД Скопје во првите девет месеци од годината остварила сеопфатна вкупна добивка од 29.749 илјади денари, информираше Друштвото преку Македонската берза Во истиот период...
Бизнис

„Пелистерка“ донесе одлука доброволно да ги намали цените на своите производи за 10 отсто

Редакција
Согласно повикот на Владата компаниите кои не се опфатени со најновите мерки за намалување на цените на прехранбени производи да покажат општествена одговорност и доброволно...
Бизнис

Пелистерка со зголемена добивка во првото полугодие

Редакција
Пелистерка АД Скопје во првото полугодие од годинава оствари добивка од 14.425 илјади денари, соопшти компанијата преку Македонската берза. Во истиот период лани, добивката на компанијата...
Бизнис

Јавна опомена за Пелистерка од Македонската берза

Редакција
Одборот на директори на Македонска берза АД Скопје донесе одлука за изрекување на мерката јавна опомена преку интернет страницата на Берзата на друштвото Пелистерка АД...
ТОП СТОРИИ Убава приказна

(Фото) Северина настапи во ABC by Mosh: 70 концерти во 70 општини за 70 години постоење на „Пелистерка“

Редакција
Со забава во Скопје каде свој настап имаше Северина беше одбележан стартот на прославата за 70 години од постоењето на Пелистерка, информираат од таму. Северина...
Бизнис

Пелистерка лани со раст на добивката

Редакција
Пелистерка АД Скопје лани остварила добивка од 23.132.000 денари, соопшти Друштвото преку Македонската берза. Во истиот период претходната година добивката била 18.740.000 денари. ПОВРЗАНИ ВЕСТИ...
Бизнис

Пелистерка со намалена добивка во првите девет месеци

Редакција
Пелистерка АД Скопје во првите девет месеци од годинава оствари сеопфатна добивка од 10.157 илјади денари, соопшти компанијата преку Македонската берза. Минатата година во истиот...
Бизнис

„Пелистерка“ со загуба од 8,7 милиони денари во првите три месеци од годинава

Редакција
„Пелистерка“ оствари загуба од 8,7 милиони денари во првите три месеци од годинава, што е зголемување во однос на истиот период минатата година кога компанијата...