еМагазин

Tag : приклучок

Техно ТОП СТОРИИ

Приклучете се на електродистрибутивната мрежа без посета на приемните канцеларии

Редакција
Од денес, Електродистрибуција воведува целосна дигитализација на процесот на приклучување на  електродистрибутивната мрежа, информираат од таму. „Сите корисници кои имаат потреба од нов или реконструиран...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Бесплатно приклучување на парно до 31 август, интересот зголемен

Редакција
До 31 август 2023 година, ЕСМ Снабдување со топлина нуди можност за бесплатно приклучување на исклучените потрошувачи. „Бројот на потрошувачи кои се приклучуваат на централниот...
БЕСПАРИЦА

Приклучувањето на парно греење поевтинува за 37 отсто

Редакција
За 37 отсто да се намали надоместокот за приклучување на системот за дистрибуција на топлинска енергија, предвидува една од главните измени во мрежните правила за...
Бизнис

За 26 отсто поевтинува стандардниот приклучок за електрична енергија

Редакција
Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) го одбори новиот ценовник за стандардни приклучоци и новиот трошковник на ЕВН за електрична енергија со кој за 26 отсто...