еМагазин

Tag : број

Бизнис

Бројот на странските зголемен за 19,3, а на домашните туристи за 7,4%

Редакција
Во периодот јануари – април 2024 година, во однос на истиот период од претходната година, бројот на туристите е зголемен за 15,3%, објави Државен завод...
Македонија ТОП СТОРИИ

Бројот на ученици во средните училишта намален за 3,9, а во основните за 1,4%

Редакција
Бројот на ученици во редовните основни училишта на крајот на 2022/2023 година е намален за 1,4 проценти, а бројот на ученици во средните училишта за...
Бизнис

Во септември незначително зголемен бројот на работници во индустријата

Редакција
Бројот на работниците во индустријата во септември годинава, во однос на септември лани, е зголемен за 2,4 отсто, соопшти Државниот завод за статистика. Бројот на...
Бизнис

Бројот на туристи во август зголемен за 22%

Редакција
Во земјава во август годинава се евидентирани вкупно 216.872 туристи, од кои 114.811 (52,9%) биле домашни, а 102.061 (47,1%) странски туристи. Според податоците на Државниот...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Бесплатно приклучување на парно до 31 август, интересот зголемен

Редакција
До 31 август 2023 година, ЕСМ Снабдување со топлина нуди можност за бесплатно приклучување на исклучените потрошувачи. „Бројот на потрошувачи кои се приклучуваат на централниот...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Намален бројот на ученици во основните и во средните училишта

Редакција
На крајот на учебната 2021/2022 година, бројот на учениците во редовните основни училишта изнесувал 184.910, што претставува намалување за 0,6% во однос на претходната учебна...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Продолжува трендот на намалување на бројот на ученици

Редакција
Според податоците на Државниот завод за статистика, на почетокот на учебната 2022/2023 година, бројот на учениците во редовните основни училишта изнесувал 185.099, што претставува намалување...
Бизнис

Бројот на туристи во јануари зголемен за 10,3%

Редакција
Вкупниот број на туристи во јануари 2023 година во однос на јануари 2022 година е зголемен за 10,3 отсто, а бројот на ноќевањата бележи раст...
Бизнис

Пренос на броеви: Граѓаните најмногу мигрираат кон мрежата на А1 Македонија

Редакција
Агенцијата за електронски комуникации (АЕК) денеска отвори јавна расправа за Предлог правилникот за измена на Правилникот за преносливост на броеви. Од почетокот на опцијата за...
Бизнис

Бројот на туристи зголемен за 38,3%

Редакција
Во периодот јануари-октомври 2022, во однос на истиот период од претходната година, бројот на туристите е зголемен за 38,3%, покажуваат податоците на Државниот завод за...