еМагазин

Tag : индустрија

Бизнис ТОП СТОРИИ

Бројот на работниците во индустријата е зголемен за 1,9% во првите три месеци

Редакција
Бројот на работниците во индустријата во првите три месеци во однос на лани е зголемен за 1,9% објави Државниот завод за статистика. Бројот на работниците...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Во јануари пад на прометот во индустријата од 12,8%

Редакција
Вкупниот промет во индустријата, во јануари 2024 година, во однос на јануари 2023 година, е намален за 12,8%, соопшти Државниот завод за статистика. Во однос,...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Бројот на работници во јануари зголемен за 2,6%

Редакција
Бројот на работници во индустријата во јануари годинава во однос на јануари лани е зголемен за 2,6 осто, објави денеска Државниот завод за статистика. Во...
Бизнис

Во септември незначително зголемен бројот на работници во индустријата

Редакција
Бројот на работниците во индустријата во септември годинава, во однос на септември лани, е зголемен за 2,4 отсто, соопшти Државниот завод за статистика. Бројот на...
Бизнис

Во август намален прометот во индустријата

Редакција
Според податоците на Државниот завод за статистика, прометот во индустријата, вкупно, во август 2023 година, во однос на август лани, е помал за 4,3%. Вкупниот...
Бизнис

Во јули минимално зголемен бројот на работници во индустријата

Редакција
Бројот на работниците во индустријата во јули годинава во однос на јули лани е поголем за 0.4 %. Во периодот јануари − јули 2023, пак,...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Во јули намален вкупниот промет во индустријата

Редакција
Во јули годинава вкупниот промет во индустријата е намален за 0,3 отсто во споредба со претходниот месец, при што прометот на домашниот пазар е зголемен...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Индустриското производство зголемено за 1,5%

Редакција
Индустриското производство во јуни годинава во однос на јуни лани е зголемено за 3,7 отсто, додека во периодот јануари – јуни 2023 година, споредено со...
Бизнис

Цените на производителите на индустриски производи во април зголемени за 1,6%

Редакција
Продажните цени на производителите на индустриски производи во април годинава се повисоки за 0,4 отсто на месечно и за 1,6 проценти на годишно ниво. Според...
МОЈ СТАВ ТОП СТОРИИ

Важноста на корисничкото искуство и NPS како параметар за мерење на корисничкото искуство

Редакција
Автор: Елена Панова, една од основачките на MACEX (Macedonian Association For Customer and Employee Experience) Задоволството на клиентите е критична компонента за успех на компанијата,...