еМагазин

Tag : странски инвеститори

Бизнис ТОП СТОРИИ

Странските инвеститори „бегаат“ од компаниите на Македонската берза

Редакција
Македонската берза го објави билтенот за периодот јануари-јуни 2020 година во кој се објавени и показателите за учеството на странските инвеститори во главнината на компаниите...
Бизнис

Странските инвеститори „бегаат“ од Македонската берза

Редакција
Македонската берза го објави билтенот за периодот јануари-јуни 2019 година од кој може да се види дека странските инвеститори многу повеќе продаваат отколку што купуваат...
Да помогнеме

Советот на странски инвеститори организира „Светски пикник“ во Градски парк во Скопје, в недела

Редакција
Хуманитарната манифестација „Светски пикник“ во организација на Советот на странски инвеститори при Стопанската комора на Македонија ќе се одржи в недела на 9 јуни во 12...
Бизнис

Странските инвеститори во Македонија бараат политичка стабилност и предвидлива деловна клима

Редакција
Политичка стабилност, предвидлива деловна клима, инвестиции во инфраструктурата и дигитализацијата, реформи во јавната администрација за нејзина поголема транспарентност и ефикасност и не толку чести промени...
Бизнис

Странски инвеститори „држат“ третина од пазарот на Македонската берза

Редакција
Македонската берза го објави најновиот билтен за август, годинава од кој може да се види дека учеството на странските инвеститори на официјалниот пазар на берзата...