еМагазин

Tag : универзален снабдувач

Бизнис ТОП СТОРИИ

Повеќе години работиме успешно на македонскиот пазар, велат од Пан Интертрејд, која заедно со ЕДС учествуваше на повикот за универзален снабдувач на струја

Редакција
Пан Интертрејд ДОО Скопје повеќе години работи успешно на македонскиот пазар, иако се соочуваме со нееднакви услови, каде еден снабдувач има привилегирана позиција и користи...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Грчки ЕДС, во конзорциум со фирма со еден вработен се јави на тендерот за универзален снабдувач со струја

Редакција
На јавниот повик за доделување на договор за нов универзален снабдувач со електрична енергија, се јавиле ЕВН Македонија, ЕСМ продажба и ЕДС во конзорциум со...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Почна постапката за избор на универзален снабдувач на струја

Редакција
Владата на денешната седница донесе Одлука за почнување постапка за избор на универзален снабдувач со електрична енергија. Универзалниот снабдувач ќе биде должен да врши снабдување...
Бизнис

Регулаторна комисија за енергетика во текот на наредната недела ќе ги донесе измените на тарифниот систем за универзалниот снабдувач

Редакција
Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) во текот на наредната недела ќе одржи уште една јавна дебата за новиот тарифен систем за универзалниот...
Бизнис ТОП СТОРИИ

ЕВН Македонија избран за Универзален снабдувач со електрична енергија

Редакција
ЕВН Македонија е избрана за најдобар понудувач на јавното електронско поддавање на тендерот за избор на Универзален снабдувач со електрична енергија. Како што информира претседателот...
Бизнис

Почнува постапката за избор на универзален снабдувач на електрична енергија

Редакција
Владата ја почнува постапката за избор на универзален снабдувач со електрична енергија. Одлуката е донесена на вчерашната владина седница, а надлежните министерства се задолжени да...