еМагазин

Tag : велипеток

ЖИВОТ

Што се прави во црквите на Велипеток

Редакција
Денеска е денот кога Исус Христос бил распнат и затоа овој ден уште се нарекува Распен петок, и затоа се смета за најтежок ден во...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Велипеток, најтешкиот ден во годината

Редакција
Велипеток е денот на Христовите страданија. Тие започнуваат уште ноќта, во Гетсиманија. Затоа гетсиманските настани ги вбројуваме во Велипеток. Тие се случувале доцна во ноќта...