еМагазин

Tag : ЗК Пелагонија

Бизнис ТОП СТОРИИ

ЗК „Пелагонија“ ги продаде сите свои акции во „Жито Полог“

Редакција
Акционерот ЗК „Пелагонија“ АД-Битола продаде 5.047 обични акции со право на глас издадени од „Жито Полог“ АА Тетово и повеќе не поседува акции издадени од...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Акционерите одобрија: Орце Камчев и Цветан Панделески може да ја купат биогасната електрана на ЗК „Пелагонија“ за 24 милиони евра

Редакција
Акционерите на ЗК „Пелагонија“ на денешното Собрание дадоа зелено светло за одобрување голема зделка со заинтересирана страна со која Јордан Камчев и Цветан Панделески преку...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Сергеј Самсоненко купи 5.000 акции од „Жито Полог“

Редакција
Акционерот Сергеј Самсоненко се стекна со 5.000 обични акции со право на глас издадени од „Жито Полог“ АД Тетово и сега поседува вкупно 8.650 обични...
Бизнис

Драган Китановски на местото на Томислав Давков во Одборот на директори на ЗК „Пелагонија“

Редакција
„Орка холдинг“ и Цветан Панделески кои поседуваат повеќе од 5 отсто од акциите во ЗК „Пелагонија“ предлагаат доплнување на дневниот ред на претстојното Собрание на...
НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Орце Камчев и Цветан Панделески преку бугарска фирма ги купуваат електраните на ЗК „Пелагонија“ за 24 милиони евра

Редакција
На Собранието на акционери на ЗК „Пелагонија“ закажано за 13 февруари годинава ќе се одлучува по предлог одлуката за продажба на фирмата за производство на...
Бизнис

ЗК Пелагонија во загуба од 154 милиони денари

Редакција
ЗК Пелагонија во периодот јануари-септември оставри загуба од 154 милиони денари, што е намалување во однос на истиот период претходната година кога загубата на компанијата...
Бизнис

ЗК Пелагонија во загуба од 175,7 милиони денари

Никола Осило
ЗК Пелагонија заклучно со септември, годинава оствари загуба од 175,7 милиони денари, што е намалување во однос на истиот период минатата година кога компанијата имала...
Бизнис

ЗК Пелагонија во загуба од 121 милиони денари

Никола Осило
ЗК Пелагонија АД Битола во првото полугодие од годинава оствари загуба од 121 милиони денари, што е подобрување на резултатот во однос на истиот период...
Бизнис ТОП СТОРИИ

ЗК Пелагонија ја продава „Пелагонија енерџи“

Никола Осило
ЗК Пелагонија АД Битола преку Македонската берза информира дека објавен јавен повик за доставување на понуди за интерес за купување на удел кој компанијата го...
Бизнис

„ЗК Пелагонија“ со загуба од 54 милиони денари во првите три месеци од годинава

Никола Осило
„ЗК Пелагонија“ АД Битола во првите три месеци од 2019 година оствари загуба од 54 милиони денари, што е намалување во однос на истиот период...