еМагазин

Tag : Агроплод

Бизнис

Акциите од „Агроплод“ и „Карбо Нова“ исклучени од котација на Македонската берза

Редакција
Одборот на директори на Македонската берза донесе одлука за исклучување од котација на акциите издадени од „Карбо Нова“ АД Крива Паланка, поради стечај на друштвото....
Бизнис

Трикратно намалена добивката на „Агроплод“

Редакција
„Агроплод“ АД Ресен во првото полугодие од годинава оствари добивка од 550.000 денари, што е намалување во однос на истиот период претходната година кога добивката...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Свисслион“ ја прогласи за успешна понудата за преземање на „Агроплод“

Редакција
„Агроплод“ АД Ресен преку Македонската берза го пренесува соопштението на „Свисслион“ во кое се информира дека понудата за преземање на „Агроплод“ ја прифатиле 13 сопственици...
Бизнис

„Свислион“ планира понуда за дооткуп на „Агроплод“

Редакција
Подружницата на српската компанија „Свислион Таково“ во земјава, „ПИ Свислион“ ДОО Скопје најави дека планира да достави понуда за откуп на преостанатите 8.364 акции на...
Бизнис

Намалена добивката на „Агроплод“

Редакција
„Агроплод“ АД во првите три месеци од годинава оствари добивка од 676.000 денари, што е намалување во однос на истиот период минатата година кога компанијата...
Бизнис

„Агроплод“ оствари добивка од 8,5 милиони денари

Редакција
„Агроплод“ АД Ресен во текот на минатата година оствари добивка од 8,5 милиони денари, што е подобрување во однос на претходната година кога компанијата имала...