еМагазин

Tag : денари

Бизнис ТОП СТОРИИ

Центарот за управување со кризи вработува осум лица, плата до 28.309 денари

Никола Осило
Агенцијата за администрација објави оглас за вработување на 8 државни службеници во Центарот за управување со кризи. Се бараат кандидати за раководители, соработници, помлади соработници, референти… Платите во
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Декра Арбеит“ го доби тендерот на Град Скопје за привремени вработувања „тежок“ 74.000 евра

Никола Осило
Град Скопје по распишаниот тендер за ангажирање на агенција за обезбедување на услуги за привремени вработувања склучи договор со приватната агенција за вработување „Декра Арбеит“
Бизнис ТОП СТОРИИ

Распишан оглас за вработување во Агенцијата за храна и ветеринарство, плата до 25.123 денари

Никола Осило
Агенцијата за администрација објави оглас за вработување на 6 државни службеници во Агенција за храна и ветеринарство. Се бараат кандидати за советници, соработник и виш референт. Платите во
Бизнис ТОП СТОРИИ

Бирото за развој на образованието вработува државни службеници, плата до 25.000 денари

Никола Осило
Агенцијата за администрација објави оглас за вработување на 8 државни службеници во Министерство за образование и наука – Биро за развој на образованието. Се бараат
Бизнис ТОП СТОРИИ

Топ пет највисоки плати: Кои работници земаат двојно повеќе од просекот?

Никола Осило
Државниот завод за статистика ги објави најновите податоци за просечната месечна исплатена нето-плата по вработен која во јули, 2019 година изнесувала 25.104 денари. Статистиката открива
БЕСПАРИЦА

Просечната плата се намалила за 101 денар за еден месец

Никола Осило
Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во јули 2019 година, изнесува 25.104 денари, што е намалување за 101 денар во однос на претходниот месец кога
Бизнис ТОП СТОРИИ

Собранието вработува 16 државни службеници, плата до 31.342 денари

Никола Осило
Агенцијата за администрација објави оглас за вработување на 16 државни службеници во македонското Собрание. Се бараат кандидати за раководители, помошници раководители, советници, соработници, помлади соработници…
Бизнис

Нова листа должници на УЈП: Јавни претпријатија и општини должат милиони неплатени давачки

Никола Осило
Голем број јавни претпријатија и општини се најдоа на новата листа должници на Управата за јавни приходи (УЈП) за долгови доспеани до 31.05.2019 и неплатени
Бизнис ТОП СТОРИИ

Британската „Де Ла РУ“ го доби тендерот на Народна банка за набавка на 20.000.000 книжни десетденарки

Никола Осило
Народната банка по распишаниот тендер за набавка на книжни пари изработени од полимер со апоенска вредност од 10 денари склучи договор со британската компанија „De
Бизнис ТОП СТОРИИ

Државниот санитарен и здравствен инспекторат вработува инспектори, плата до 20.979 денари

Никола Осило
Агенцијата за администрација објави оглас за вработување на 6 државни службеници во Министерство за здравство – Државен санитарен и здравствен инспекторат. Во огласот се бараат пет кандидати за