еМагазин

Tag : ујп

Бизнис ТОП СТОРИИ

Стартува ослободувањето на аконтации за данок на добивка и данокот на личен доход од вршење самостојна дејност

Редакција
Даночните обврзници кои остваруваат доход од самостојна дејност и обврзниците на данокот на добивка можат да бидат ослободени од плаќање аконтации, со цел задржување на...
Бизнис

УЈП нема да објавува листа на должници за април, мај и јуни

Редакција
Владата на седница донесе Уредба со која Управата за јавни приходи (УЈП) нема да објавува листа на должници на доспеани и неплатени долгови за месеците...
Бизнис

УЈП: Нема решенија за присилна наплата додека траат препораките за коронавирусот

Редакција
Управата за јавни приходи (УЈП) ги информира даночните обврзници дека нема да доставува решенија за присилна наплата од парични средства по основ на сите даноци...
Бизнис

Топ пет најголеми должници на УЈП: ТЕ-ТО повторно на врвот

Редакција
Управата за јавни приходи (УЈП) ја објави новата листа на должници за долгови доспеани до 30.11.2019 и неплатени до 29.02.2020 година по основ на ДДВ,...
Бизнис

Над 4.000 граѓани и фирми на УЈП и должат 145 милиони евра

Редакција
Управата за јавни приходи (УЈП) ја објави новата листа на должници за долгови доспеани до 30.11.2019 и неплатени до 29.02.2020 година по основ на ДДВ,...
Бизнис

Прием на годишни сметки и финансиски извештаи во Централен регистар на 27, 28 и 29 февруари и на 16 март

Редакција
Централниот регистар информира дека на 27, 28 и 29 февруари и на 16 март годинава ќе врши прием на годишни сметки и финансиски извештаи за...
Бизнис ТОП СТОРИИ

УЈП распродава запленети возила, машини, станови, ниви…

Редакција
На јавна аукција закажана за 27 февруари, годинава Управата за јавни приходи (УЈП) ќе понуди на продажба движен и недвижен имот запленет од должници по...
Бизнис

Звучни имиња на новата листа должници на УЈП

Редакција
Управата за јавни приходи (УЈП) ја објави новата листа на должници за долгови доспеани до 31.10.2019 и неплатени до 31.01.2020 година по основ на ДДВ,...
Бизнис

Нова листа должници на УЈП: Меѓународен сојуз на Боки 13 должи 107.000 евра неплатен данок

Редакција
Управата за јавни приходи ја објави новата листа на должници за долгови доспеани до 31.10.2019 и неплатени до 31.01.2020 година по основ на ДДВ, данок...
Бизнис

Нова листа должници на УЈП: 1ТВ должи илјадници евра неплатен данок

Редакција
Управата за јавни приходи (УЈП) ја објави новата листа на должници за долгови доспеани до 31.10.2019 и неплатени до 31.01.2020 година по основ на ДДВ,...