еМагазин

Tag : јуни

Бизнис ТОП СТОРИИ

Најниски просечни нето-плати во јуни

Редакција
Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во јуни годинава изнесува 36.527 денари, соопшти.Државниот завод за статистика (ДЗС). Според податоци на ДЗС, најниската просечна нето-плата е...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Највисоки просечни нето-плати во јуни

Редакција
Државниот завод за статистика (ДЗС) објави дека просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во јуни годинава изнесува 36.527 денари. Според податоци на ДЗС, највисоката просечна...
Бизнис

Колку изнесува највисоката просечна бруто-плата во јуни?

Редакција
Државниот завод за статистика (ДЗС) информираше дека просечната месечна исплатена бруто-плата по вработен, во јуни изнесува 54.720 денари. Според податоци на ДЗС, највисоката просечна бруто-плата...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Овогодинешниот јуни постуден и екстремно дождлив

Редакција
Месец јуни 2023 година, се карактеризира како постуден и екстремно врнежлив месец во споредба со многугодишните просечни вредности, информираше Управата за хидрометереолошки работи (УХМР), согласно...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Акции со најголем раст и пад на Македонската берза во јуни

Редакција
Македонската берза го објави билтенот за јуни, а оваа се акциите со најголем раст и пад за овој период: ПОВРЗАНИ ВЕСТИ Десет најтргувани акции на...
Бизнис

Минимален раст на прометот на Македонската берза во јуни

Редакција
Македонската берза го објави билтенот за јуни, кој покажува минимален раст на прометот и бројот на трансакции. ПОВРЗАНИ ВЕСТИ Десет најтргувани акции на Македонската берза...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Топ пет најниски нето плати во јуни

Редакција
Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во јуни годинава изнесува 31.869 денари и во однос на јуни лани е зголемена за 10,9 проценти, објави Државниот...
Бизнис

Колку изнесува највисоката бруто плата во јуни

Редакција
Просечната месечна исплатена бруто-плата по вработен, во јуни 2022 година, изнесува 47.634 денари, објави Државниот завод за статистика (ДЗС). Според податоци на ДЗС, највисоката просечна...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Топ пет највисоки нето плати во јуни

Редакција
Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во јуни годинава изнесува 31.869 денари и во однос на јуни лани е зголемена за 10,9 проценти, објави Државниот...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Топ 5 акции со најголем раст и пад на Македонската берза во јуни

Редакција
Македонската берза го објави билтенот за јуни, а оваа се акциите со најголем раст и пад во овој период: ПОВРЗАНИ ВЕСТИ Кои се најтргувани акции...