еМагазин

Tag : концесионер

Локално

Механизација за уривање на плажите кај Охрид, угостителите бараат итна седница на Советот на Општината

Редакција
Охридскиот еснаф на угостители побара свикување итна седница на Советот на Општина Охрид на која би се дискутирало за актуелните збиднувања и активности од страна...
ТОП СТОРИИ ЧИСТА ОКОЛИНА

Депонијата „Дрисла“ доби нов концесионер

Редакција
Советот на Град Скопје на денешното продолжение на 30. седница донесе одлука со која за нов концесионер на депонијата „Дрисла“ во Скопје е избран Конзорциумот...
Бизнис

Владата не била информирана за одлуката на менаџментот да го затвори „Македонско село“ и ги повика на состанок

Редакција
Службата за општи и заеднички работи (СОЗР), како надлежна за стопанисувањето на објектите во сопственост на владата, известува дека Владата не била запознаена за намерата,...
ТОП СТОРИИ ЧИСТА ОКОЛИНА

(Фото) Концесионер за копање на руда уништи планинарски патеки под Руен

Редакција
Планинарските патеки под врвот Руен и Сокол, кои се маркирани, обележани и снимени на ГПС се уништени од правење на мрежи од патишта и остатоци...