еМагазин

Tag : манастири

БАШ НИ Е ЌЕФ ТОП СТОРИИ

Создадена база на податоци за состојбата на 707 цркви и манастири во Македонија

Редакција
Во текот на 2022 и 2023 година стручните тимови на ИКОМОС Македонија извршија мониторинг на актуелната состојба на зачуваност на повеќе од половината од вкупниот...
CHECK IN ТОП СТОРИИ

(Галерија) Дали знаете каде може да престојувате во Битуше, селото со вонвременска убавина

Редакција
Во едно од најубавите и најживописни села во Западна Македонија, Битуше речиси секој ќе посака да ги помине топлите летни денови. Свежината на воздухот, природата,...
CHECK IN ТОП СТОРИИ

(Галерија) Монахињите во манастирот Рајчица прават сапуни со мед, козјо млеко и кал со сулфур

Редакција
Еден од најубавите манастири во западна Македонија е тој во дебарското село Рајчица. Тој е женски манастир и е метох на познатиот и најбогатиот македонски...