еМагазин

Tag : Пејпер Мил

ТОП СТОРИИ ЧИСТА ОКОЛИНА

Прекршочна постапка за кочански „Пејпер мил“ за повторно аерозагадување

Редакција
По контролниот инспекциски надзор во фабриката „Пејпер мил“ од Кочани, што на почетокот на февруари го направил Државниот инспекторат за животна средина, регистрирано е повторно...
ЧИСТА ОКОЛИНА

„Пејпер Мил“: По рестартирањето, ја започнуваме последната фаза од изградбата на прочистителната станица на вода

Редакција
„Пејпер Мил“ информира дека се започнати активностите за подготовка на третата и завршна фаза на изградба на прочистителната станица на вода, чие поставување започна во...
ЧИСТА ОКОЛИНА

Инспекциските постапки даваат позитивни резултати, смета директорката на ДИЖС Петровска

Редакција
Вградените филтри во „Пејпар Мил”, во асфалтната база Кооп инженеринг како и концесијата во Средно Коњаре се доказ дека инспекциските постапки даваат позитивни резултати, информираа...
ЧИСТА ОКОЛИНА

Поставен вреќест филтер во Пејпер Мил: Се намалуваат емисиите во воздухот три пати под дозволените гранични вредности

Редакција
Пејпер Мил информира дека е комплетирана последната фаза од поставувањето на вреќестиот филтер за прочистување на воздухот на фините честички прав во фабриката. Вреќестиот филтер...
Бизнис

Даскалов од „Пејпер Мил“ Кочани: Правиме напори да создадеме услови со поддршка на сите чинители и да ја рестартираме фабриката во април

Редакција
Нови инвестиции и оптимизам за рестартирање на единствената фабрика за рециклирање на хартија „Пејпер Мил“, најавува генералниот директор на фабриката Јулијан Даскалов во интервју за...
Бизнис

Пејпер Мил: Ги задржуваме вработените, се надеваме на рестартирање на процесите

Редакција
Пејпер Мил од Кочани информира дека по правни консултации, а според Законот за работни односи, донесе одлука за статусот на 120-те вработени во фабриката. Од...
ТОП СТОРИИ ЧИСТА ОКОЛИНА

Кочанската фирма “Пејпер Мил„ казнета со 20.000 евра за загадување

Редакција
Државниот инспекторат за животна средина (ДИЖС) денеска соопшти дека интензивно работи на спречување на загадувањето од “Пејпер Мил“ – Кочани и оти инсистира на почитување...
ЧИСТА ОКОЛИНА

ДИЖС предложи казна во износ од 20.000 евра за фабриката „Пејпер Мил“ за загадување на воздухот во Кочани

Редакција
Државниот инспекторат за животна средина (ДИЖС) предложи казна во износ од 20.000 евра за фабриката за хартија „Пејпер Мил“ откако резултатите од мерењата на емисиите...