еМагазин

Tag : укажувачи

Македонија

Само 15% од јавните претпријатија ги исполнуваат техничките услови за постапување по пријави на укажувачи

Редакција
Само 15 проценти од 44 анализирани јавни претпријатија ги поседуваат техничките услови за постапување по пријави на укажувачи, а истовремено само три од претпријатијата во...
БАШ НИ Е ЌЕФ

ДКСК со јавен повик за средношколци за креативни решенија на тема заштита на укажувачите

Редакција
Заштитата на укажувачите во општеството е основа за поголем интегиртет на институциите и јакнење на основните демократски вредности. Укажувачите се симбол на одбраната на јавниот,...
БАШ НИ Е ЌЕФ

„Викенд на врапчето“ – едукација на најмладите за важноста на укажувачите и борбата против корупцијата и судирот на интересите

Редакција
За ефективна борба против корупцијата, судирот на интересите и заштита на укажувачите, важна е едукацијата уште од најраната возраст. Тргнувајќи од оваа девиза викендов во...
Македонија

Невладините организации бараат враќање на своите работни места на свиркачите Лазаревски и Костовски

Редакција
Ѓорѓи Лазаревски и Ѕвонко Костовски, чие храбро откривање на тајните прислушкувања доведе до оставка на премиерот Никола Груевски во 2016 година, треба веднаш да бидат...