еМагазин

Tag : работни места

Бизнис

Дури 7.430 слободни работни места во Македонија: Се бара работник повеќе во услужните дејности

Никола Осило
Според податоците на Државниот завод за статистика, во второто тримесечје од 2019 година во земјава имало 7.430 слободни работни места односно стапката на слободни работни...
Бизнис

Нема кој да работи: Дури 9.100 слободни работни места во Македонија

Никола Осило
Според податоците на Државниот завод за статистика, во првото тримесечје од 2019 година во Македонија имало 9.100 слободни работни места. Највисока стапка на слободни работни...
Бизнис

Верувале или не: Македонија повеќе обезбедува еднаквост на работните места од САД и Шведска

Редакција
Македонија, Босна и Херцеговина и Хрватска нудат поголема еднаквост на работното место од САД, Германија или Норвешка, покажува индексот за Еднаквост на работното место, изработен...
Бизнис

Во Македонија има 8.459 слободни работни места: Најмногу во Пелагонискиот регион

Никола Осило
Според податоците на Државниот завод за статистика, во третото тримесечје од 2018 година во Македонија има 8.459 слободни работни места и 499.190 пополнети работни места....
Македонија

Невладините организации бараат враќање на своите работни места на свиркачите Лазаревски и Костовски

Редакција
Ѓорѓи Лазаревски и Ѕвонко Костовски, чие храбро откривање на тајните прислушкувања доведе до оставка на премиерот Никола Груевски во 2016 година, треба веднаш да бидат...
Бизнис

Хигиеничарите најбарани за вработување

Редакција
Хигиеничари на станбен и деловен простор е најбараната професија за вработување. Во бироата за вработување во земјава според нивните податоци се бараат 1.363 хигиеничари. Меѓу...