еМагазин

Tag : аерозагадување

ЧИСТА ОКОЛИНА

Шилегов вели дека досега нема вредности на загадување за да се активираат мерките на Владата

Редакција
Какви било мерки за загадување ги активира координативното тело на ниво на Влада. Досега немаме вредности на загадувањето кои се како задолжителни за активирање на...
ТОП СТОРИИ ЧИСТА ОКОЛИНА

Аерозагадувањето го „убива“ мозокот кај децата

Редакција
Аерозагадувањето може да го оштети развојот на мозокот, со посебен осврт на оштетување на когнитивни функции во тек на животот. Многу студии покажале дека изложување...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Аерозагадувањето носи ризик од појава на астма и многу други болести кај децата

Редакција
Загадувањето на воздухот повторно е во фокусот на македонската јавност со доаѓањето на зимата и студените денови. На сите опасности што ги носи аерозагадувањето по...
ЧИСТА ОКОЛИНА

Македонски Телеком поддржа идејно решение за намалување на аерозагадувањето патентирано од професори од ФИНКИ и Земјоделскиот факултет

Редакција
Македонски Телеком поддржа идејно решение за намалување на аерозагадувањето, патентирано од професори на ФИНКИ и Земјоделскиот факултет во Скопје. Станува збор за аеросолизација, ефикасен еколошки...
ТОП СТОРИИ ЧИСТА ОКОЛИНА

(ВИДЕО) Шилегов на расправата за аерозагадувањето во Собрание си играше игричка на мобилниот

Редакција
Колку е заинтересиран градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов за решавање на многу сериозниот проблем со загадувањето „покажа“ на денешната комисиска расправа во Собранието, наменета за...