еМагазин

Tag : АСО

Бизнис

Бројот на претставки решени во корист на осигуреници зголемен за 37%, најчесто се жалат на основ за исплата и висина на надомест

Редакција
Продолжува да расте бројот на претставки кои до Агенцијата за супервизија на осигурување (АСО) ги поднесуваат незадоволни осигуреници, информираат од таму. Очекувано најбројни, во првите...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Вложувањата во осигурување пораснаа за 19%, надминаа 48 милиони евра за три месеци

Редакција
Вложувањата во неживотни осигурување достигнаа 3 милијарди денари (48,4 милиони евра) за првите три месеци годинава. Граѓани, фирми и институции во овој период вложија 19,5...
Бизнис

Над 305.000 граѓани имаат животно осигурување, вложиле 37 милиони евра

Редакција
Вложувањата во осигурување живот надминаа 2,27 милијарди денари (37 милиони евра). Овој сегмент на осигурителниот пазар лани пораснал за 14 отсто во споредба со претходната...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Речиси 300.000 граѓани имаат животно осигурување, вложиле над 25 милиони евра

Редакција
Вкупно 297.559 граѓани го осигурале животот заклучно со крајот на септември 2022 година. Во осигурување живот за овој период се вложени 1,56 милијарди денари (25,4...
Бизнис

Осигурениците во првите три месеци вложиле над 40 милиони евра, осигурителниот пазар порасна за 10%

Редакција
Осигурувањето имот останува најголема доброволна осигурителна класа од сите неживотни осигурувања. Приватното здравствено осигурување за прв пат досега е втора по обем класа доброволно осигурување....
ФИНАНСИСКА ПИСМЕНОСТ

Што мора да знаете пред да купите „Јунит Линкд“- животно осигурување кај кое парите се вложуваат во удели на инвестициски фондови

Редакција
Животното осигурување кај кое парите се вложуваат во удели на инвестициски фондови („Јунит Линкд“ осигурување) е висококвалитетен производ со голем потенцијал за оплодување на инвестицијата....
Бизнис

Осигуреници лани наплатиле 66 милиони евра

Редакција
Граѓани, фирми, здруженија и државни институции наплатија над 4 милијарди денари (66,2 милиони евра) од осигурителните компании за настаните штети покриени со неживотно осигурување во...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Животот го осигурале над 242.000 граѓани, вложиле 21,5 милиони евра за 9 месеци

Редакција
Вложувањата во животно осигурување достигнаа 1,32 милијарди денари (21,5 милиони евра) и во првите девет месеци годинава се зголемени за 12 отсто во споредба со...
Бизнис

Продажбата на полиси достигна 122 милиони евра, осигурувањето порасна 18%

Редакција
Продажбата на полиси за осигурување имот достигна 30 милиони евра. Во приватно здравствено осигурување се вложени 4,9 милиони евра, информираат од Агенцијата за супервизија на...
Бизнис

Осигуреници за девет месеци наплатија 47 милиони евра, исплатени над 55.000 штети

Редакција
Осигурителните компании за неживот во првите девет месеци исплатија над 55.000 штети, што е за 20 отсто повеќе од истиот период минатата година, велат од...