еМагазин

Tag : бремени

ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Вкупно шест бремени жени во Македонија починале од Ковид-19

Редакција
Според податоци на Институтот за јавно здравје (ИЈЗ) заклучно со 15 август во Македонија се регистрирани вкупно шест смртни случаи кај бремени жени, поради компликации...
Свет ТОП СТОРИИ

Студија: Вакцинирани бремени жени ги пренесуваат антителата на новороденчињата

Редакција
Бремените жени вакцинирани против Ковид-19 може да ја пренесат заштитата на новороденчиња, покажуваат податоците од ново истражување спроведено во Израел. Студија од февруари откри дека...
Македонија ТОП СТОРИИ

Вкупно 412 трудници во Македонија заболеле со Ковид-19, починале 3

Редакција
Податоците на Институтот за јавно здравје (ИЈЗ) заклучно со 24 јануари покажуваат дека вкупно 412 трудници во Македонија заболеле со Ковид-19. “Од случаите кои се...
Македонија ТОП СТОРИИ

Вкупно 107 бремени жени заразени со Ковид-19 во Македонија, половина немале симптоми

Редакција
Податоците на Институтот за јавно здравје (ИЈЗ) заклучно со 9 август покажуваат дека во Македонија со Ковид-19 се заразиле вкупно 107 бремени жени. “Од случаите...
Македонија ТОП СТОРИИ

Вкупно 83 трудници заразени со корона вирусот, 39 биле без симптоми

Редакција
Податоците на Институтот за јавно здравје (ИЈЗ), заклучно со 19 јули покажуваат дека од Ковид-19 во Македонија заболеле вкупно 83 бремени жени. “Од случаите кои...
Македонија ТОП СТОРИИ

Вкупно 71 бремени жени заболеле со Ковид-19, без симптоми биле 32

Редакција
Податоците на Институтот за јавно здравје (ИЈЗ) покажуваат дека од Ковид-19 во Македонија, заклучно со податоци до 5 јуни заболеле 71 бремени жени. “Од случаите...
Македонија ТОП СТОРИИ

Вкупно од Ковид-19 се заразиле 61 бремени жени, 29 биле без симптоми

Редакција
Податоците на Институтот за јавно здравје (ИЈЗ) откриваат дека заклучно со 28 јуни во Македонија се регистрирани вкупно 61 бремена жена заразена со Ковид-19. “Од...
ЖИВОТ

Породилното отсуство ќе биде продолжено до 31 јули

Редакција
Породилното отсуство ќе биде продолжено до 31 јули, а скринингот на градинките сè уште трае, но ќе заврши за кратко време, најави денеска на прес-конференција...
Македонија ТОП СТОРИИ

Од корона вирусот во Македонија излекувани 12 бремени жени, 12 биле без симптоми

Редакција
Според податоци на Институтот за јавно здравје (ИЈЗ), од корона вирусот се излекувани 12 бремени жени, заклучно со податоци до 29. мај. “Пријавени се 22...