еМагазин

Tag : Градежници

Бизнис

Градежна офанзива сред корона-кризата: За 62,1 отсто зголемен бројот на одобренијата за градење

Редакција
Според податоците на Државниот завод за статистика, во февруари 2020 се издадени 248 одобренија за градење, што е за 62.1 % повеќе во однос на...
Бизнис

Градежниците очекуваат пораст на бројот на вработени

Редакција
Според оценката на раководителите на деловните субјекти од областа на градежништвото, индикаторот на доверба во четвртото тримесечје од 2019 година е повисок за 0.6 процентни...
Бизнис

За 345% зголемена вредноста на договорените работи на градежниците во странство

Никола Осило
Според податоците на Државниот завод за статистика, во периодот јануари – јуни 2019 година, вкупната вредност на договорените градежни работи во странство изнесува 3,9 милијарди...
Бизнис

Градежниците лани изградиле 3.437 станови

Никола Осило
Според податоците на Државниот завод за статистика, во 2018 година, деловните субјекти кои се занимаваат со градежна дејност извршиле градежни работи во вредност од 29,3...
Бизнис

Растат трошоците на градежниците: Ќе има ли „посолени“ цени на становите?

Никола Осило
Во првото тримесечје од 2019 година, во споредба со првото тримесечје од 2018 година, трошоците во градежништвото за нови објекти за индивидуално домување се повисоки...
Бизнис

ССК: Повисоките трошоци ќе ги поскапат становите

Никола Осило
Повисоки цени на становите во наредниот период поради постојаниот раст на трошоците за градежни материјали и за вработените, очекува Градежната комора при Сојузот на стопански...
Бизнис

Градежниците очекуваат пораст на цените и намалување на бројот на вработени

Никола Осило
Раководителите на деловните субјекти од областа на градежништвото, очекуваат намалување на бројот на вработени, покажуваат најновите податоци на Државниот завод за статистика. Во наредниот период...
Бизнис

Градежниците најавуваат отпуштања и пораст на цените

Никола Осило
Според оценката на раководителите на деловните субјекти од областа на градежништвото, индикаторот на доверба во третото тримесечје од 2018 година е помал за 0,2 процентни...