еМагазин

Tag : комерцијална банка

Бизнис ТОП СТОРИИ

Адора Инженеринг повторно ја зголеми сопственоста во Комерцијална банка

Никола Осило
Комерцијална банка АД Скопје преку Македонската берза информира дека во изминатиот период преку берзански трансакции правното лице Адора Инженеринг ДООЕЛ Експорт-Импорт Скопје се стекна со...
Бизнис ТОП СТОРИИ

За 275.000 евра продадени 3.000 акции од Комерцијална банка во две блок-трансакции

Никола Осило
Во две блок-трансакции со вкупна вредност од 16,9 милиони денари или околу 275.000 евра денеска на Македонската берза се продадоа 3.000 акции од Комерцијална банка...
НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Кој е Ванчо Чифлиганец: Од професор до еден од најголемите акционери во Комерцијална банка

Никола Осило
Зацврстувањето во акционерската структура во Комерцијална банка го сврте вниманието кон Ванчо Чифлиганец, еден од најпознатите бизнисмени во земјава кој преку неговата градежна компанија „Адора...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Што се крие зад константното купување акции во Комерцијална банка од страна на Адора Инженеринг и Чифлиганец?

Редакција
Како и минатата година, Адора Инженеринг ДООЕЛ Експорт-Импорт Скопје, чиј управител е бизнисменот Ванчо Чифлиганец, кој од лани е во Надзорниот одбор на Комерцијална банка...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Адора Инженериг ја „забетонира“ позицијата на најголем акционер во Комерцијална банка, кои се другите акционери?

Редакција
Преку системска блок трансакција компанијата Адора Инженеринг ДООЕЛ Експорт-Импорт Скопје вчера купи 15.191 обични акции издадени од Комерцијална банка АД Скопје, за кои плати околу...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Адора Инженеринг е купувачот на 15.191 акција од Комерцијална банка за кои плати 1,4 милиони евра

Никола Осило
Комерцијална банка АД Скопје преку Македонската берза информира дека денеска преку системска блок трансакција правното лице Адора Инженеринг ДООЕЛ Експорт – Импорт Скопје се стекна...
Бизнис ТОП СТОРИИ

За 1,4 милиони евра продаден блок од 15.191 акција од Комерцијална банка

Никола Осило
Во блок-трансакција вредна 85,8 милиони денари или околу 1,4 милиони евра денеска на Македонската берза се продадоа 15.191 акција од Комерцијална банка АД Скопје. Акциите...
Бизнис

Во блок-трансакција „тешка“ 91.000 евра продадени акции од Комерцијална банка

Никола Осило
Во блок-трансакција вредна 5,6 милиони денари или околу 91.000 евра денеска на Македонската берза беа продадени 1.000 акции од Комерцијална банка АД Скопје. Акциите се...
Бизнис

Комерцијална банка со намалена добивка

Редакција
Во периодот од 01.01-30.09.2019 година Комерцијална банка АД Скопје оствари позитивен финансиски резултат во износ од 1.300,6 милиони денари наспроти остварениот позитивен финансиски резултат во...
НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Колку пари ќе бара Трифун Костовски од Хари Костов за продажба на Еуростандард на Комерцијална банка?

Никола Осило
По искажаниот интерес од Комерцијална банка за купување на Еуростандард банка се наметнува прашањето каков бенефит би имала една од најголемите банки во земјава од...