еМагазин

Tag : котација

Бизнис ТОП СТОРИИ

Поради недоволна информираност и знаење, компаниите не излегуваат на Македонската берза

Редакција
Малата информираност и знаењето за функционирањето на берзата и за користењето на хартиите од вредност, како и последиците од здравствената, енергетската и економската криза се...
Бизнис

Македонската берза догорочно ги суспендира од котација акциите на „Идевелоп“

Редакција
Одборот на директори на Македонска берза АД Скопје на друштвото „Идевелоп“ АД Скопје, котирано на официјалниот пазар на берзата на подсегментот задолжителна котација, му изрече мерка...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Сите детали: Се менуваат правилата за котација на Македонската берза

Редакција
Од 21.09.2020 година ќе отпочне со примена одлуката за измени и дополнувања на правилата за котација на Македонска берза, донесена од страна на Одборот на...
Бизнис

Се проширува котацијата на државни обврзници на берзата за 43 милиони денари

Редакција
Македонската берза информира дека по поднесено барање за котација од страна на Министерството за финансии почнувајќи од утре (09.04.2020 година), на Официјалниот пазар на подсегментот...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Стапуваат на сила новите правила за котација на Македонската берза

Редакција
На 21.08.2018 година почнуваат да важат измените и дополнувањата на Правилата за котација на Македонска берза АД Скопје согласно одлуката донесена од Одборот на директори...