еМагазин

Tag : Курбан Бајрам

ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

(Видео) Моќна порака на исламски свештеник кон верниците: Денеска е Курбан Бајрам

Редакција
Денеска, припадниците на исламската вероисповед го слават Курбан Бајрам. Честитајќи им го празникот на нашите сограѓани, ќе објавиме видео кое е доста споделувано на социјалните...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Кои се обичаите: Верниците од исламска вероисповед го слават Курбан Бајрам

Редакција
Верниците од исламска вероисповед денеска го слават празникот Курбан Бајрам, вториот најголем празник на муслиманите по Фитр Бајрам. На првиот ден од празникот се изведува...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Кои се обичаите: Верниците од исламска вероисповед го слават Курбан Бајрам

Редакција
Верниците од исламска вероисповед денеска го слават празникот Курбан Бајрам, вториот најголем празник на муслиманите по Фитр Бајрам. На првиот ден од празникот се изведува...
Македонија

Агенцијата за храна и ветеринарство повикува на совесно и безбедно празнување на Курбан Бајрам

Редакција
Директорот на Агенција за храна и ветеринарство (АХВ) им го честита празникот Курбан Бајрам на граѓаните од муслиманска вероисповест и повикува на совесно и безбедно...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Верниците од исламска вероисповед го слават Курбан Бајрам: Кои се обичаите

Редакција
Верниците од исламска вероисповед денеска го слават празникот Курбан Бајрам, вториот најголем празник на муслиманите по Фитр Бајрам. На првиот ден од празникот се изведува...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Верниците од исламска вероисповед го слават Курбан Бајрам: Ден за споделување со сиромашните

Редакција
Верниците од исламска вероисповед денеска го слават празникот Курбан Бајрам. На првиот ден од празникот се изведува молитвата за Бајрам – Бајрам намаз, со која...
Македонија ТОП СТОРИИ

Кои се обичаите: Муслиманите го слават Курбан Бајрам

Редакција
Верниците од муслиманска вероисповед денеска го слават празникот Курбан Бајрам. Со утринската молитва сабах-намаз, а потоа и со молитвата бајрам-намаз почнува тридневна прослава, во која...
Македонија ТОП СТОРИИ

Кои се обичаите: Муслиманите го слават Курбан Бајрам

Редакција
Верниците од муслиманската вероисповед денеска го слават празникот Курбан Бајрам. Со утринската молитва сабах-намаз, а потоа и со молитвата бајрам-намаз почнува тридневна прослава, во која...