еМагазин

Tag : Ленче Здравкин

Македонија ТОП СТОРИИ

(Фото) Ленче Здравкин и Денис Јанкуловски добитници на државната награда „Мето Јовановски“ за човекови права

Редакција
Државната награда „Мето Јовановски“ за 2022 година што се доделува за долгогодишни остварувања во областа на промоцијата, заштитата и унапредувањето на човековите права, денеска им...
ЖИВОТ

„Балкан Инсајт“: Ленче Здравкин – жената која стана „ангел на бегалците“

Редакција
Дури и пред кризата со бегалците од Блискиот Исток да стане главна тема на светските вести, поттикнувајќи акции на хуманитарните организации и политички дебати за...
НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Личност на годината на „еМагазин“ е Ирена Ристиќ

Редакција
Личност на годината за 2018 година на „еМагазин“ е актерката и активистика Ирена Ристиќ. Изборот на Ристиќ за Личност на годината е од повеќе причини:...
БАШ НИ Е ЌЕФ ТОП СТОРИИ

Ленче Здравкин и Омер Калаши годинешни добитници на наградата Мајка Тереза

Редакција
Ленче Здравкин, активистка и хуманитарка од Велес и Омер Калеши, ликовен уметник со светска кариера и со потекло од Кичевско, се годинашни добитници на државната...
БАШ НИ Е ЌЕФ

Ленче Здравкин и Омер Калеши добитници на наградата „Мајка Тереза“

Редакција
Хуманитарката од Велес, Ленче Здравкин и ликовниот уметник со светска каиера и со потекло од Кичевско Омер Калеши се добитници на државната награда „Мајка Тереза”...