еМагазин

Tag : Маргини

ЖИВОТ

Нова пресуда на Судот во Стразбур против Македонија: Произволно земање на ДНК на граѓани, го повредува правото на приватност

Редакција
Пресуда со која се утврди дека начинот на кој полицијата собира, обработува и чува ДНК материјал не е во согласност со членот 8 (правото на...