еМагазин

Tag : слух

Да помогнеме ТОП СТОРИИ

Потребни сме му на 11-годишниот Омер, кој има трајно оштетување на слухот

Редакција
11-годишниот Омер има трајно оштетување на слухот и моментално е без функционален кохлеарен имплант. „Тој не се откажува и покрај сите потешкотии редовно следи настава....
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Да го вратиме звукот во светот на Дамјан

Редакција
Дамјан е дете со трајно оштетување на слухот, на кој му е вграден кохлеарен имплант (2018 година/2020 реимплантација) за да може да слуша и да...
ЖИВОТ

Вградувањето на импланти за слух кај децата овозможува квалитетен и продуктивен живот

Редакција
Секоја година, над 270 деца во земјава се регистрираат со некакво оштетување на слухот и во просек кај едно од илјада новороденчиња се утврдува целосно...
Интервју

Проф. д-р Чакар: Неопходен е универзален неонатален скрининг кај бебињата за навремено дијагностицирање и успешен третман на глувоста и оштетениот слух

Редакција
Во Скопје од 24 до 26 октомври се одржува 17-от Европски балкански конгрес за кохлеарни импланти и врвни-технологии на слушни помагала. За таа цел, како...
БАШ НИ Е ЌЕФ

ЕВН донираше апарат за рана дијагностика на оштетувања на слухот во Општата болница Куманово

Редакција
ЕВН донираше  апарат за рана дијагностика на оштетувања на слухот кај новороденчињата во Општата болница Куманово. Годишно на одделот за акушерство и неонаталогија во оваа...