еМагазин

Tag : живот

ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

75% од луѓето во Македонија живеат со родителите до 30 годишна возраст

Редакција
Во Македонија 75% од луѓето живеат со родителите до 30 годишна возраст и оваа состојба мора да се промени, рече претставничката од Интернационалната унија на...
БЕСПАРИЦА ТОП СТОРИИ

На четиричлено семејство во Македонија му требаат најмалку 57.467 денари да го помине месецот

Редакција
Според Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ) на едно четиричлено семејство во Македонија за да го помине месецот му се потребни 57.467 денари. Толку изнесува...
БЕСПАРИЦА ТОП СТОРИИ

Инфлацијата во септември падна на 6,6%

Редакција
Трошоците на животот во септември годинава, во однос нa истиот месец лани, бележат зголемување од 6,6 %, а цените на мало од 4,7 %. Според...
БЕСПАРИЦА ТОП СТОРИИ

Инфлацијата во август 8,3%

Редакција
Трошоците на животот во август годинава, во споредба со претходниот месец, се зголемени за 1,2 %, а цените на мало за 1,3 %. Во однос...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Живеењето во близина на паркови го забавува биолошкото стареење за 2,5 години

Редакција
Градските паркови и зелените површини помагаат да се победи топлината, да се зајакне биолошката разновидност и да се забави биолошкото стареење. Луѓето кои имаат пристап...
ЖИВОТ

Летото е тука – создадете добри навики за себе и вашиот метаболизам

Редакција
Една од најдобрите работи што можеме да ги направиме е да инвестираме во себе создавајќи добри и здрави навики. Летниот период е идеално време да...
БЕСПАРИЦА ТОП СТОРИИ

Минималните трошоци на едно четиричлено семејство во февруари 50.909 денари

Редакција
Минималните трошоци на четиричлено семејство во февруари изнесувале 50.909 денари, покажуваат анализите што денеска ги објави Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ). Според податоците од...
БЕСПАРИЦА ТОП СТОРИИ

За минимални месечни трошоци на четиричлено семејство во јануари му биле потребни 50.799 денари

Редакција
На едно четиричлено семејство во јануари му биле потребни 50.799 денари за минимални месечни трошоци, покажуваат пресметките на Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ). Според...