еМагазин

Tag : Зоран Китанов

Техно

Информациското моделирање може многу да заштеди средства и да намали грешки во големите инфраструктурни објекти

Редакција
„Информациското моделирање на градбите – БИМ во инфраструктурни објекти“ беше насловот на 6-тата работилница која се одржа во Јавното претпријатие за државни патишта. На работилницата...
Бизнис

Реализирани 48 милиони евра капитални инвестиции

Редакција
Во првиот квартал од годинава се реализирани 48 милиони евра капитални инвестиции што се над 200 проценти повеќе отколку минатата година, соопшти денеска директорот на...