еМагазин

Tag : Бахами

Бизнис ТОП СТОРИИ

Бахамите и Бермудите ги „напумпаа“ странските инвестиции во Македонија

Редакција
Со вложувања во износ од 45 милиони евра, Бахамите се најдоа на врвот на листата странски инвеститори во Македонија во периодот јануари-септември годинава. На второто...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Бахамите најголем странски инвеститор во Македонија во 2019 година

Никола Осило
Егзотичните Бахами со директни инвестиции од 42,4 милиони евра се најголем странски инвеститор во Македонија во првата половина од 2019 година, покажуваат најновите податоци на...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Бахамите најголем странски инвеститор во Македонија

Никола Осило
Со инвестирани 40 милиони евра, Бахамите се најголем странски инвеститор во Македонија во првите три месеци од 2019 година, покажуваат најновите податоци на Народната банка....
Бизнис ТОП СТОРИИ

Егзотичните острови Бахами и Бермуди меѓу петте најголеми странски инвеститори во земјава

Никола Осило
Бермудите и Бахамите се најдоа на листата пет најголеми странски инвеститори во земјава во 2018 година. Податоците на Народната банка покажуваат дека од вкупниот износ...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Бахамите меѓу петте најголеми странски инвеститори во Македонија

Никола Осило
Народната банка ги објави податоците за директните странски инвестиции во земјава заклучно со септември, годинава од кои може да се види дека во овој период...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Бахамите најголем странски инвеститор во Македонија

Никола Осило
Народната банка ги објави податоците за странските инвестиции во Македонија во првата половина од годинава од кои може да се види дека странските инвеститори за...