еМагазин

Tag : еколошка

ТОП СТОРИИ ЧИСТА ОКОЛИНА

(ВИДЕО) Езерото Калиманци пред еколошка катастрофа

Редакција
Невладината организација „Валхала Фин” од Македонска Каменица предупредува дека на езерото Калиманци му се заканува еколошката катастрофа предизвикана од надоаѓањето на огромните количини отпад и...
ЧИСТА ОКОЛИНА

Државна ревизија: Издавањето на Б-Интегрирани еколошки дозволи не овозможува целосна контрола над загадувањето

Редакција
Мерките и активностите преземени од страна на надлежните институции за издавање на Б-интегрирани еколошки дозволи не се доволно ефективни за воспоставување на интегриран систем за...
НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Бран на поскапувања ќе донесе еколошката такса за горивата

Редакција
Како резултат на воведување на еколошката такса, од први јули цената на сите горива ќе се зголеми за 3,5 денари. „Зелениот данок“, Владата веќе го...
Бизнис

Ќе има еколошка такса за нафтените деривати од 3,5 денари и намалување на ДДВ-то за струјата

Редакција
Премиерот Зоран Заев денеска потврди дека ќе има еколошка такса за нафтата од 3,5 денари и намалување на ДДВ-то за електрична енергија од 18 на...