еМагазин

Tag : Коцарев

Македонија ТОП СТОРИИ

Македонија е повторно поробена земја, вазал, банана држава, неоколонијален феуд, смета претседателот на МАНУ, Коцарев

Редакција
Жестоката критика за македонските политичари испрати претседателот на Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ), Љупчо Коцарев на конференцијата „120 години од Илинденското востание“, што...
Македонија ТОП СТОРИИ

Претседателот на МАНУ, Коцарев ги повика сите пратеници да кажат не на уставните измени

Редакција
Земјата треба да чекори по европскиот пат, но достоинствено и ќе има повеќе шанси да биде рамноправна членка во ЕУ ако каже не на уставните...
Македонија ТОП СТОРИИ

Претседателот на МАНУ, Коцарев: Мала е веројатноста во следните 30 години да станеме членка на ЕУ

Редакција
Треба да се соочиме со реалноста дека веројатноста нашата држава да стане рамноправна членка на Европската Унија во следните 30 години, е многу мала, смета...
МАКЕДОНСКО ТОП СТОРИИ

Осудена е на пропаст секоја држава што ја гради иднината врз нелегални документи: Претседателот на МАНУ, Коцарев за договорите со Грција и Бугарија

Редакција
Извор на сите наши витални проблеми се сите документи што не се конзистентни со основните премиси на македонизмот, а такви се Договорот за добрососедство со...
МАКЕДОНСКО ТОП СТОРИИ

Претседателот на МАНУ, Коцарев: Ако ја изгубиме нацијата, не ни треба европска интеграција

Редакција
Ако ја изгубиме нацијата, не ни треба европска интеграција. Ако пак ја изгубиме македонската држава, нема да постои државен ентитет да се интегрира во ЕУ....
МАКЕДОНСКО ТОП СТОРИИ

Претседателот на МАНУ, Коцарев: Македонската историја не треба да биде тема за политичко пазарење

Редакција
Историјата на Македонија и македонската култура воопшто не се и не треба да бидат теми за политичко пазарење. Се надевам оваа книга, како и книгата...