еМагазин

Tag : кредитен рејтинг

Бизнис ТОП СТОРИИ

„Фич“ го потврди кредитниот рејтинг на земјата во „ББ+“

Редакција
Затегнувањето на монетарната политика придонесе кон враќање на инфлацијата на едноцифрено ниво, наведува агенцијата за кредитен рејтинг „Фич“ во својот извештај за кредитниот рејтинг на...
Бизнис

„Стандард и Пурс“ го потврди кредитниот рејтинг на земјава – ББ со стабилен изглед

Редакција
Економскиот раст во земјава на среден рок ќе се стабилизира, значаен имплус ќе даде приватната потрошувачка и инвестициите, вклучително и капиталните инвестиции. Дополнително влијание врз...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Подобрен изгледот на кредитниот рејтинг на Македонија од „Фич“

Редакција
Агенцијата „Фич“ го ревидираше изгледот на кредитниот рејтинг на земјава од негативен во стабилен, давајќи потврда на политиките што се спроведуваат, соопштија од Министерството за...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Стандард и Пурс го потврди кредитниот рејтинг на Македонија, ББ- со стабилен изглед: Денарот е стабилен, банкарскиот сектор соодветно капитализиран

Редакција
Денарот останува стабилен, а во следниот период не се очекуваат притисоци врз девизните резерви. Здравоста на банкарскиот систем е зачувана, при што  капитализираноста е соодветна...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Македонија го задржа кредитниот рејтинг „ББ+“ со негативен изглед

Редакција
Македонија го задржа кредитниот рејтинг „ББ+“ со негативен изглед, кој е резултат на спроведувањето добри политики на владеење, кредибилна и кохерентна макроекономска и финансиска политика...
Свет ТОП СТОРИИ

„Стандард и Пурс” го намали кредитниот рејтинг на Русија

Редакција
Агенцијата за кредитен рејтинг „Стандард и Пурс” ја намали оценката за способноста на Русија да го отплати надворешниот долг. Аналитичарите од агенцијата веруваат дека Русија...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Кредитната агенција „Стандард и Пурс“ го потврди кредитниот рејтинг на земјава, ББ- со стабилен изглед

Редакција
Кредитната агенција „Стандард и Пурс“ го потврди кредитниот рејтинг на земјава, ББ- со стабилен изглед. Стабилниот изглед како што се нотира во извештајот кој го...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Стандард енд пурс“ го потврди кредитниот рејтинг на Македонија, ББ- со стабилен изглед

Редакција
Кредитната агенција „Стандард енд пурс“ (Standard & Poor’s) го потврди кредитниот рејтинг на земјава на ББ- со стабилен изглед. Нивните очекувања се дека македонската економија...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Стандард и Пурс го потврди кредитниот рејтинг на Македонија, ББ- со стабилен изглед

Редакција
Кредитната рејтинг агенција „Стандард и Пурс“ го потврди кредитниот рејтинг на земјава на ББ- со стабилен изглед. Како што соопштија од Министерството за финансии, од...
Бизнис

Aгенцијата „Standard and Poor’s” го потврди кредитниот рејтинг на Македонија, ББ- со стабилен изглед

Редакција
Aгенцијата „Standard and Poor’s” соопшти дека го потврдува кредитниот рејтинг на Македонија, ББ-, со стабилен изглед. Според извештајот, решавањето на спорот со името е круцијален...