еМагазин

Tag : печка

БЕСПАРИЦА ТОП СТОРИИ

Еден од најголемите работодавачи, Еуроникел Индустри ја гаси печката, не може да ја издржи енергетската криза

Редакција
Еден од најголемите работодавачи во Македонија, Еуроникел Индустри (некогашен Фени) ја гаси печката, бидејќи неможе да ја издржи енергетската криза. “Еуроникел Индустри е најголем поединечен...
Техно

Инвертер клима уред или Old-school печка: Кој е вистинскиот избор за ладните денови?

Редакција
Со опаѓањето на температурите, загревањето на просторијата станува тема број еден во секое домаќинство. Голем број од нив на почетокот на есента, размислуваат и пресметуваат...
ЧИСТА ОКОЛИНА

Неделен извештај за измерени средно-дневни вредности на емисии од главните емисиони точки во Цементарница Усје

Редакција
Цементарницата Усје објави неделен извештај за измерени средно-дневни вредности на емисии од главните емисиони точки во фабриката, за периодот од 30.11.2018 – 06.12.2018 година. Извештајот...
Локално

Како да аплицирате: Општина Аеродром субвенционира печки на пелети

Редакција
Општина Аеродром денеска објави јавен повик за надоместување на дел од трошоците за набавка на печки на пелети за граѓаните на нејзината територија. Целта на...
ЧИСТА ОКОЛИНА

Загадувањето од печката во „Дрисла“ не ги надминува просечните вредности

Редакција
Загадувачките супстанци во воздухот од печката за согорување медицински отпад на депонијата „Дрисла“ не ги надминуваат просечните вредности. Ова го констатира Државниот инспекторат за животна...