еМагазин

Tag : побарувања

Бизнис

ЕОС Матрикс: Зголемени инвестициите во откуп на побарувања во корпоративниот сектор

Редакција
Инвестициите во откуп на побарувања од корпоративниот сектор на ЕОС Матрикс се зголемија повеќе од двојно, споредено со претходниот период, информираат од таму. Само во...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Комерцијална нема побарувања од Еуростандард банка и нема хипотека на зградата на банката

Редакција
Во врска со вчерашната прес-конференција на бизнисменот Трифун Костовски за состојбите во Еуростандард банка, а со цел да се спречат можните шпекулации, од Комерцијална банка...
Бизнис ТОП СТОРИИ

На компаниите им требаат 109 дена за наплата на побарувањата

Редакција
Деновите потребни за наплата на побарувањата на компаниите се намалија од 122 дена во 2016 година, на 109 дена во 2017 година, а деновите потребни...