еМагазин

Tag : преработувачка индустрија

Бизнис

Помалку работници во рударството, повеќе во преработувачката индустрија

Редакција
Бројот на работниците во индустријата лани во декември во однос на истиот месец во 2021 година, е зголемен за еден процент. Во периодот јануари-декември минатата...
БЕСПАРИЦА

Состојбите во прерабoтувачката индустрија влошени: Намалено производство и залихи, а ќе се намалува и бројот на вработени

Редакција
Според оценката на раководителите на деловните субјекти, индикаторот на доверба во преработувачката индустрија во август во однос на јули годинава е непроменет и изнесува 14.2,...
БЕСПАРИЦА

Се очекува намалување на бројот на вработени во преработувачката индустрија

Редакција
Според оценката на раководителите на деловните субјекти, индикаторот на доверба во преработувачката индустрија во март 2021 година е зголемен за 0.3 процентни поени во однос...
БЕСПАРИЦА

Се очекува намалување на бројот на вработени во преработувачката индустрија

Редакција
Според оценката на раководителите на деловните субјекти, индикаторот на доверба во преработувачката индустрија во јануари 2021 година е зголемен за 0.1 процентeн поен во однос...
Бизнис

Во преработувачката индустрија се очекува зголемен обем на производство и повеќе вработувања

Редакција
Поповолни очекувања за состојбата во преработувачката индустријата имаат раководителите на деловните субјекти во оваа гранка. Според објавените податоци на Државниот завод за статистика, раководителите очекуваат...
БЕСПАРИЦА

Се најавуваат отпуштања во преработувачката индустрија

Редакција
Според оценката на раководителите на деловните субјекти, индикаторот на доверба во преработувачката индустрија во мај 2020 година е намален за 3 процентни поени во однос...
БЕСПАРИЦА

Менаџерите очекуваат намалување на бројот на вработени во преработувачката индустрија

Редакција
Според оценката на раководителите на деловните субјекти, индикаторот на доверба во преработувачката индустрија во март 2019 година е зголемен за 0.2 процентни поени во однос...
Бизнис

Индустриското производство зголемено за 5,1 проценти

Редакција
Индустриското производство во првите осум месеци од годината е зголемено за 5,1 проценти во однос на лани, објави Државниот завод за статистика. Гледано по сектори,...