еМагазин

Tag : менаџери

Бизнис

Македонија2025 доделува три стипендии за кариерно усовршување на извршни директори и менаџери во САД

Редакција
Меѓународната невладина организација Македонија2025 го објави повикот за аплицирање на престижната Програма за извршни директори – Зафировски, преку која се доделуваат три стипендии за светски...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Ревизорите откриваат: Македонската пошта во наталожени загуби од 10 милиони евра, важно менаџерите осигурани

Редакција
Во услови кога Македонската пошта (АД Пошта на Северна Македонија) тоне во наталожени загуби тешки повеќе од 10 милиони евра, се трошат пари договори за...
БАШ НИ Е ЌЕФ

(Фото) Кои се новите топ 10 најуспешни жени менаџери за 2019 избрани од агенцијата „Марили“

Редакција
Агенција „Марили“ ги избра најуспешните жени менаџери за 2019 година. Ова е 24-ти избор и промоција на жената во бизнисот. Оваа топ десетка ја сочинуваат:...
БЕСПАРИЦА

Менаџерите очекуваат намалување на бројот на вработени во преработувачката индустрија

Редакција
Според оценката на раководителите на деловните субјекти, индикаторот на доверба во преработувачката индустрија во март 2019 година е зголемен за 0.2 процентни поени во однос...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Колку заработуваат менаџерите на „Сковин“?

Редакција
Одборот на директори (ОД) на „Сковин“ АД Скопје е составен од три неизвршни и еден извршен член, соопшти компанијата во Годишниот извештај објавен преку Македонската...