еМагазин

Tag : рангирање

Македонија ТОП СТОРИИ

Македонскиот пасош на 36. место во светот, без виза со него се патува во 81. држава

Редакција
Според платформата „Паспорт индекс“ македонскиот пасош е на 36. место на Листата на најмоќни пасоши. Со него без виза може да се патува во 81....
Македонија ТОП СТОРИИ

Македонската армија 108. во светот, прва е армијата на САД, а втора на Русија

Редакција
Рангирање на интернет-страницата „Глобал фајрпауер“, која е специјализирана за ваков тип рангирања ја смести македонската Армија на 108. место во светот. Прва на листа е...
Македонија ТОП СТОРИИ

Македонија на 108. место во светот по воена сила

Редакција
Македонија за 2023 година, на најновата листа како воена сила е рангирана на 108-то место од 145 од земјите што се разгледуваат за годишниот преглед...
Бизнис

Лимак рангиран меѓу 50-те компании од светската градежна елита

Редакција
Компанијата Лимак, која го гради модерниот мултифункционален комплекс „Diamond of Skopje“ во центарот на главниот град, годинава повторно напредуваше на листата најдобри градежни компании во...
Бизнис

Анализа на „Пари“: Кои се 100-те најголеми компании во Македонија по добивка?

Редакција
Пари во соработка со платформата за бонитетни информации БизнисМрежа.мк, ја објави листата „100 Најголеми компании по добивка“ во Македонија за 2020-та година. Како што објаснуваат од таму...
Свет ТОП СТОРИИ

Македонскиот пасош на 31. место на листата на „најмоќни патни исправи“ во светот

Редакција
Патната исправа на земјава е рангирана на 31 место на листата на Глобалниот индекс на најмоќни пасоши на „Артон Капитал“ за 2021 година, изработена врз...
Бизнис

Рангирање на „Пари“: „100 Најголеми“ компании според приходи во Македонија

Редакција
Порталот Пари во соработка со платформата за бонитетни информации БизнисМрежа.мк, ја објави листата „100 Најголеми“ компании според приходи во Македонија за 2020 година. Вака изгледа Топ 10...
Македонија

Од 58 држави, Македонија на 45 место во математичка писменост и на 51 во природни науки

Редакција
Од 58 држави, Македонија е на 45 место во математичка писменост, а во природни науки сме подолу рангирани, односно од 58 држави учеснички, државата е...
Македонија ТОП СТОРИИ

Македонскиот пасош на 16. место во светот, помоќен е и од американскиот

Редакција
Македонскиот пасош според најновото рангирање на „Passport Index“, се најде на високото 16. место во светот. Со него може да се влезе без виза во...
Бизнис

Македонија падна за 7. места во Дуинг бизнис 2020

Редакција
Светска банка во најновиот извештај Дуинг бизнис за 2020 година со 80,7 поени ја рангира Северна Македонија на 17-тото место според условите за водење бизнис...