еМагазин

Tag : Развојна банка

БЕСПАРИЦА

Развојна банка објави повик за бескаматна кредитна линија за компании погодени од енергетската и економската криза

Редакција
Развојната банка денеска објави јавен повик за нова бескаматна кредитна линија наменета за обртни средства на кој од 11 мај 2022 година можат да аплицираат...
БЕСПАРИЦА

Преку Развојната банка ќе се пласираат 18 милиони евра кон домашните компании

Редакција
Развојна банка (РБСМ) денеска ги повлече третата и четвртата транша од заемот за мали и средни компании од Европската инвестициска банка (ЕИБ) во износ од...
БЕСПАРИЦА

Нови 42,2 милиони евра пласирани кон домашните компании преку Развојната банка

Редакција
Развојната банка денеска ја повлече втората транша во износ од 42,2 милиони евра за мали и средни компании од заемот од Европската инвестициска банка. Со...
Бизнис

Кои се новите членови на Надзорниот одбор на Развојната банка

Редакција
Почнувајќи од 10 декември 2021 година, со мандат од четири години, за членови на Надзорниот одбор на Развојна банка (РБСМ) се именувани Магдалена Симоновска, Вјолца...
Бизнис

Кире Наумов и Фарук Исмаили реизбрани за членови на Управниот одбор на Развојна банка

Редакција
Досегашните членови на Управниот одбор (УО) на Развојна банка на Северна Македонија АД Скопје, Кире Наумов и Фарук Исмаили, се реименувани за истите позиции со...
БЕСПАРИЦА

Развојна банка објави јавен повик за радијата и телевизиите за кредити без камата

Редакција
Развојна банка, денес објави јавен повик за кредитната линија за бескаматни кредити за трговски радиодифузни друштва за директно кредитирање со каматна стапка од 0% доколку бележат пад...
БЕСПАРИЦА

Фирмите ќе можат да аплицираат за Ковид 4 бескаматната линија, достапни 10 милиони евра

Редакција
Фирмите наскоро ќе може да аплицираат за Ковид 4 бескаматната линија преку Развојната банка, дел од Петтиот пакет мерки, најави денеска министерот за финансии Фатмир...
БЕНЧМАРК

Одобрени нови 733, а вкупно до сега 2.009 кредитни барања од компаниите со поддршка од Европската унија

Редакција
Нови 733 кредитни барања се одобрени од третата бескаматна кредитна линија со грант компонента, која се реализира со финансиска поддршка од Европската Унија, информира Развојна...
БЕСПАРИЦА

Сите детали: Компаниите од денеска може да аплицираат за кредити без камата преку Развојна банка

Редакција
Од денеска почнува да се реализира Ковид 3 бескаматната кредитна линија со грант компонента преку Развојната банка. Јавниот повик е отворен за поднесување кредитни барања...
БЕСПАРИЦА

Развојна банка: Сите 50,9 милиони евра од евтините кредити стасаа до домашните компании 

Редакција
Развојна банка денес ја повлече последната транша од евтините кредити за домашни компании, во вкупен износ од 20,4 милиони евра. Заклучно со оваа транша, досега...