еМагазин

Tag : природен прираст

ЖИВОТ

Македонците полека исчезнуваат: Повеќе починати отколку живородени

Редакција
Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на живородените деца во четвртото тримесечје од 2019 година, во споредба со истиот период од претходната година,...
Македонија

Македонското население исчезнува: Природниот прираст во минус од 235 лица

Никола Осило
Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на живородените деца во второто тримесечје од 2019 година, во споредба со истиот период од претходната година,...
Македонија

Македонија исчезнува: Намален бројот на живородени деца, зголемен бројот на умрени лица

Никола Осило
Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на живородените деца во второто тримесечје од 2018 година, во споредба со истиот период од претходната година,...